یکی از دغدغه هایی که دائما توسط داوطلبا مطرح میشه گله از کندی سرعت محاسبات شون هست در ادامه بناست به این مسئله بپردازیم که چطور میتونیم در سرعت انجام محاسبات با ماشین حساب رقابت کنیم؟!
اولین و مهمترین توصیه کنار گذاشتن ماشین حساب از این لحظه تا پایان مسیر کنکوره!
دومین راه حل اینه که هنگام بررسی سوالات محاسباتی تک تک مراحل رو کامل طی کنیم و به جواب نهایی برسیم آخه گه گاهی ممکنه حال و حوصله انجام محاسبات رو نداشته باشیم و از سر تبلی یا ساده انگاشتن سوالات، صرفا کلیات مسیر حل رو تو ذهن مون مرور کنیم و رد بشیم درحالیکه با انجام همین تمریناست که رفته رفته سرعت محاسبات مون افزایش پیدا میکنه!
سومین راه حل برای شروع سرعت و دقت بخشیدن به انجام محاسبات اینه که مسیری که داریم روی برگه طی میکنیم رو زیر لب زمزمه کنیم اینطوری رشته کار از دست مون در نمیره و متمرکز و دقیق مسیر حل سوال رو طی میکنیم اما طبیعتا بعد از مدتی که سریع و دقیق بودن به یکی از خصوصیات مون در حل سوالات محاسباتی تبدیل شد باید کنار بگذاریمش چون سر جلسه آزمون چندان قابل اجرا نیست!
چهارمین مورد تست زنی زیاد هستش که حتما برای همه تون آشناست اما چرا انقدر همیشه رو این مورد تاکیده؟!
اولین دلیل همون ضرب المثل معروفی هستش که ابتدای این نوشته ثبت شده بود.
اما دلیل دوم که اهمیتش به خصوص در زمینه درس شیمی بسیار زیاده اینه که بسیاری از ضرب و تقسیم و جمع و تفریقا در سوالات تکراری هستن مثلا جرم مولی ها و ضرایب استوکیومتری واکنش ها، که با حل زیاد سوال بدون صرف انرژی و وقت خاص و مجزا از بر میشیم و درنتیجه تعداد مراحلی که در سوالات مشابه بعدی طی میکنیم تا به جواب برسیم کمتر میشه و حل سوال نهایتا سرعت پیدا میکنه.
و دلیل سوم این هست که با حل زیاد سوال روش های حل سریع و جدید مخصوص به خودمون رو پیدا میکنیم و چون خودمون بهشون پی بردیم خیلی بهتر از روش های حل سریعی که از این ور اون ور میشنویم و اغلب جنبه حفظی دارن و درعمل قابل استفاده نیستن تو ذهن مون نقش می بندن.
اما پنجمین و آخرین راه حلی که اینجا مطرح میشه رقابت با خودمون در زمینه حل سوالات محاسباتی هستش؛ با اجرای این مورد در گذر زمان انقدر سرعت و دقت محاسبات بالا میره که دیگه حقیقتا هرجور حساب کنیم مقرون به صرفه نیست که از ماشین حساب استفاده کنیم و پیش از اتمام طی مراحل با ماشین حساب به جواب رسیدیم!
برای رسیدن به این درجه از مهارت لازمه یه روتین تو برنامه هامون تعریف کنیم و هرروز حداقل یه تعداد تست محاسباتی مشخص با احتساب زمان و درصد پاسخدهی بررسی کنیم و درصد و مدت زمان پاسخدهی هرروز رو ثبت کنیم؛ طی روز های نخست باید تلاش براین باشه که در تایم استاندارد تعریف شده به بالاترین صحت پاسخدهی برسیم و بعد از اینکه صحت پاسخدهی مون در زمان استاندارد، مطلوب مون شد هرروز سعی مون براین باشه که باحفظ درصد، زمان لازم برای رسیدن به پاسخ رو کاهش بدیم؛ بعد از طی مدت زمان نه چندان طولانی معجزه این مورد رو به وضوح می بینیم!
امیدوارم تجربیاتی که مطرح شدن بتونن مفید و کمک کننده واقع شن.
با آرزوی بهترین ها برای تک تک همراهان همیشگی شماتیک.
🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، میتوانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹