معرفی رشته پزشکی

ایجاد شده توسط دکتر رضا طاهری نیک در انتخاب رشته 1403-05-05
اشتراک گذاری

معرفی رشته پزشکی


قبولی در رشته پزشکی چالش‌ها و دغدغه‌های خاص خود را دارد. این به این معنی است که قبولی در این رشته آسان نیست. اولین و مهم‌ترین قدم برای قبولی در رشته پزشکی مطالعه مداوم و منظم است. داوطلبانی که می‌خواهند در این رشته قبول شوند باید از صفر تا صد این رشته آگاه باشند و با اطلاعات کامل به سراغ این رشته بروند.


معرفی دوره‌های تحصیل در رشته پزشکی


یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این رشته، برنامه‌ریزی دقیق است. شما می‌توانید با یک برنامه‌ریزی دقیق و یک چشم‌انداز کلی در این رشته قبول شوید. برای داشتن اطلاعات بیشتر ابتدا مراحل تحصیل این رشته را برای شما معرفی می‌کنیم. مراحل تحصیل در این رشته شامل 4 دوره زیر است:


علوم پایه

فیزیوپاتولوژی

کارآموزی بالینی(استاژری)

کارورزی بالینی(اینترنی)


دوره اول: علوم پایه


اولین دوره‌ای که در رشته پزشکی عمومی باید پشت سر گذاشت، دوره علوم پایه است. این دوره معمولا در یک مقطع 2 ساله و در 4 ترم به دانشجویان پزشکی ارائه می‌شود. دانشجویان در این دوره با مباحث اولیه و پایه پزشکی آشنا می‌شوند. معمولا در این دوره مجموعه‌ای از دروس تئوری به دانشجویان تازه وارد ارائه می‌شود. دانشجویان بعد از گذراندن 4 ترم، آزمون جامع می‌دهند و وارد دوره بعدی می‌شوند. دروس علوم پایه عبارتند از:


آناتومی

بیوشیمی

بافت‌شناسی

اپیدمیولوژی

جنین‌شناسی

ایمنی‌شناسی

فیزیولوژی

روانشناسی

ژنتیک

تغذیه

میکروب‌شناسی

انگل‌شناسی

قارچ‌شناسی

ویروس‌شناسی

  • آسیب‌شناسی عمومی

دروس عمومی

زبان تخصصی


دوره علوم پایه، یکی از مهم‌ترین مراحل دوره رشته پزشکی است زیرا دانشجویان با اساس و پایه بدن و وضعیت آن آشنا می‌شوند. دانشجویان بعد از گذراندن این دوره و شرکت در آزمون جامع، وارد دوره فیزیوپاتولوژی می‌شوند.

و …

دانشجویان بعد از گذراندن این دوره وارد دوره سوم و محیط بیمارستان می‌شوند. دوره سوم، کارآموزی بالینی یا استاژری است.


دوره سوم: کارآموزی بالینی(استاژری)


دوره سوم که به آن کارآموزی بالینی گفته می‌شود دانشجویان را وارد محیط بیمارستان می‌کند. این دوره معمولا به صورت 2 ساله است و در 4 الی 5 ترم به دانشجویان پزشکی ارائه می‌شود. این دوره به دو بخش تئوری و عملی تقسیم می‌شود. دانشجو در این دوره در ساعات مشخصی از شب به عنوان کشیک فعالیت می‌کند. دوره استاژری به دانشجویان کمک می‌کند تا در محیط بیمارستان، آموزش‌های تئوری خود را به صورت عملی یاد بگیرند. دانشجویان بعد از گذراندن این دوره در یک آزمون پیش کارورزی شرکت می‌کنند. قبولی در این آزمون، مجوز ورود به دوره کارورزی بالینی است. کارآموزی بالینی شامل دوره‌های زیر است:


جراحی

بخش داخلی

کودکان

چشم

زنان و زایمان

گوش، حلق و بینی

رادیولوژی

پوست

بیماری‌های اعصاب

بیماری‌های عفونی


دوره چهارم: کارورزی بالینی (اینترنی)


آخرین دوره رشته پزشکی عمومی، کارورزی بالینی یا اینترنی است. این دوره معمولا دو ساله است و کاملا در بیمارستان سپری می‌شود. فعالیت دانشجویان در این دوره زیر نظر اساتید صورت می‌گیرد. کارورزی بالینی یا اینترنی سخت‌ترین دوره پزشکی است زیرا دانشجویان به صورت مستقیم با بیماران سروکار دارند. اگر دانشجویان این دوره را با موفقیت سپری کنند و در آزمون موفق شوند، رسما به عنوان یک پزشک به جامعه معرفی می‌شوند. دروس این دوره عبارتند از:


کارورزی بخش چشم

کارورزی بخش جراحی

کارورزی بخش سوختگی

کارورزی بخش ارتوپدی

کارورزی بخش اطفال

کارورزی بخش گوش، حلق و بینی

کارورزی بخش زنان و زایمان

کارورزی بخش اورژانس

کارورزی بخش پوست

و …


دانشجویان بعد از گذراندن این دروس و موفقیت در آزمون، شماره نظام پزشکی خود را نیز دریافت می‌کنند.


حقوق دانشجویان پزشکی


رشته پزشکی یکی از پردرآمدترین رشته‌های تحصیلی در ایران محسوب می‌شود. به راحتی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که این رشته یک رشته پولساز در بین رشته‌های دانشگاهی است. بسیاری از داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته پزشکی هستند در مورد حقوق دانشجویان پزشکی سوالات زیادی دارند. آیا دانشجویان پزشکی در حال تحصیل حقوقی دریافت می‌کنند؟ با توجه به اطلاعیه‌های رسمی این موضوع را به راحتی می‌توان عنوان کرد که دانشجویان علوم پزشکی در کشور یک مبلغ را به عنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند. دانشجویان پزشکی عمومی در طول دوران تحصیل خود یک مبلغ بسیار اندک مابین 2 الی 3 میلیون تومان دریافت می‌کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که این مبلغ ممکن است در سال‌های آینده تغییر کند و مبلغ در حال حاضر تنها برای امسال است. بنابراین داوطلبان باید به صورت سالانه این مبلغ را جستجو کنند تا از میزان دقیق مطلع شوند.


شرایط دریافت حقوق برای دانشجویان فوق تخصصی پزشکی در مقایسه با دانشجویان پزشکی عمومی متفاوت است. دانشجویان فوق تخصصی پزشکی مجرد مبلغ 8 میلیون تومان و دانشجویان فوق تخصصی پزشکی متاهل مبلغ 10 میلیون تومان کمک هزینه به صورت ماهیانه دریافت می‌کنند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان در این مورد باید به آن توجه داشته باشند، شرایط دریافت کمک هزینه است. با توجه به دستورالعمل وزارت بهداشت کمک هزینه تحصیلی فقط به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که از محل دیگری حقوق دریافت نمی‌کنند. اگر دانشجویان از محل دیگری حقوق دریافت کنند کمک هزینه به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

داوطلبان باید قبل از هر اقدامی اطلاعات دقیقی نسبت به این موضوع داشته باشند. بنابراین دانشجویان پزشکی عمومی و دانشجویان پزشکی تخصصی مبالغ مختلفی دریافت می‌کنند و این مبلغ می‌تواند با توجه به وضعیت تاهل دانشجویان تغییر کند.


طرح اجباری پزشکی


دانشجویان بعد از به اتمام رساندن دوره کارورزی بالینی(اینترنی) باید یک طرح اجباری نیز سپری کنند. این طرح به صورت 2 ساله به دانشجویان رشته پزشکی ارائه می‌شود. دانشجویان در این دوره به یکی از مناطق محروم اعزام می‌شوند و در آنجا خدمات درمانی ارائه می‌دهند.


آخرین رتبه قبولی روزانه رشته پزشکی





آخرین رتبه قبولی شهریه پرداز رشته پزشکی





ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹

نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران