معرفی رشته پزشکی هسته ای

ایجاد شده توسط محمدجواد براتی در انتخاب رشته 1403-05-12
اشتراک گذاری

معرفی رشته پزشکی هسته ای


رشته پزشکی هسته‌ای، شاخه تخصصی از رادیولوژی است که در آن از مقدار بسیار کمی مواد رادیواکتیوی یا رادیوداروها برای تعیین کارکرد و ساختار اندام بدن استفاده می‌شود. این شاخه رادیولوژی در اغلب اوقات برای کمک به تشخیص و درمان ناهنجاری‌های زودهنگام در پیشرفت بیماری مانند سرطان تیروئید استفاده می‌شود.  


پزشکی هسته‌ای رشته‌ای است که در آن به‌عنوان بخشی از تیم پزشکی برای تشخیص بیماری‌ها، انجام تصویربرداری از اندام‌های بدن و ارائه خدمات درمانی از طریق یون‌سازی تشعشعات ساطع شده از مواد رادیواکتیوی همکاری خواهید کرد. کارشناس پزشکی هسته‌ای، تست‌هایی را برای تشخیص و تحقیق پزشکی بر روی بیمار انجام می‌دهد. کارشناس پزشکی هسته‌ای داروهای رادیواکتیوی را به بیمار می‌دهد، سپس از تجهیزات تصویربرداری سطح بالا برای گزارش تصویرهای مواد رادیواکتیوی در بدن بیمار استفاده می‌کند. سپس پزشک، تصویرها را برای تشخیص عفونت و یا بیماری تفسیر می‌کند.


کارشناسی تکنولوژی پزشکی هسته‌ای می‌تواند در مراکز پزشکی هسته‌ای به پزشک متخصص پزشکی هسته‌ای در انجام روش‌های پزشکی هسته ‌ای کمک کند. او تحت نظارت مستقیم پزشک متخصص پزشکی هسته ‌ای به تهیه پرتو دارو، ارائه پرتو دارو، کار با دستگاه‌های پزشکی هسته‌ ای و تصویربرداری از بیمار، چاپ تصاویر به دست آمده و ارائه آن‌ها به پزشک متخصص پزشکی هسته ‌ای می‌پردازد.


داوطلبان کنکور تجربی می‌توانند در انتخاب رشته خود، رشته کارشناسی تکنولوژی پزشکی هسته‌ای را انتخاب کنند. این رشته داخل ایران فقط در مقطع کارشناسی ارائه میشود  ، ولی  می‌توانید تا مقطع دکتری و در خارج از کشور ادامه دهید. در ایران هم ، بعد از گذارندن کارشناسی پزشکی هسته ایی در گرایش‌های دیگر مانند رشته مهندسی پزشکی، رشته انفورماتیک پزشکی و بسیاری دیگر از گرایش‌ها نیز می‌توانید ادامه تحصیل دهید. 


دوران تحصیل


طول مدت تحصیل مقطع کارشناسی ، ۴ سال است . که شامل ۸ ترم میشود ، ۵ ترم دروس تئوری و ۳ ترم پایانی کارآموزی در بیمارستان میباشد .


دروس رشته

   

مهم‌ترین درس‏‌های اصلی و پایه رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ ای غیر از فیزیک و ریاضی پایه عبارتند از کلیات آناتومی، فیزیولوژی انسانی، اخلاق پزشکی، کمک‌های اولیه و مراقبت از بیمار، اصطلاحات و کلیات پزشکی، بافت شناسی و آسیب شناسی، فیزیوپاتولوژی و بیماری شناسی عمومی، مدیریت بخش پزشکی هسته ای و روانشناسی. 

از دروس اختصاصی رشته پزشکی هسته ای می‌توان به فیزیک پرتوشناسی تشخیصی و رادیواکتیویته، داروسازی هسته ای، رادیوبیولوژی، دوزیمتری پرتوها، حفاظت در برابر پرتوها، شناخت دستگاه‌های پزشکی هسته‌ ای، روش‌های اختصاصی پزشکی هسته ای (۱-۵)، اصول و مبانی رادیولوژی تشخیصی (۱-۲)، ارزیابی و کنترل کیفی تصاویر پزشکی هسته ای، کنترل کیفی دستگاه‌های پزشکی هسته ای، اصول و مبانی تصویربرداری مقطعی در پزشکی هسته ای (MRI,CT,SPECT-CT,PET-CT)، مبانی پردازش دیجیتالی تصاویر و ترکیب آن‌ها، تصویربرداری فراصوت و کاربرد آن‌ها در پزشکی هسته ‌ای و حدود ۱۰۰۰ ساعت کارآموزی اشاره کرد.


در انتخاب این رشته حتما این نکته را مد نظر قرار بدهید که خطرات ناشی از تابش اشعه و مواد رادیواکتیو در محیط کار شما وجود دارد . 


محل کار شما در مراکز پزشکی هسته ایی دولتی و خصوصی خواهد بود . امکان مهاجرت ، از مزایای این رشته است . در معرض پرتو بودن از معایب آن محسوب میشود . درآمد بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان میباشد . پذیرش فقط با کنکور است . آخرین رتبه قبولی به ترتیب در مناطق ۱ ، رتبه ۶ هزار . در منطقه ۲ ، رتبه ۱۵ هزار . در منطقه ۳ ، رتبه ۶ هزار می باشد.


طرح شما در این رشته اختیاری است . که ۲ سال طول می کشد .


آخرین رتبه قبولی پزشکی هسته ای



ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹

نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران