معرفی رشته فیزیوتراپی

ایجاد شده توسط حمیدرضا جوکار در انتخاب رشته 1403-05-03
اشتراک گذاری

معرفی رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی


رشته فیزیوتراپی دارای‌ سه‌ مقطع‌ تحصیلی‌ کارشناسی‌ پیوسته‌، کارشناسی‌ ارشد و دکتری‌ است‌. این رشته در مقطع‌ کارشناسی‌ گرایش خاصی ندارد. مدت‌ تحصیل‌ این رشته در دوره‌ کارشناسی‌ کوتاه است و طول دوره آن 4 سال‌، و در دوره‌ کارشناسی‌ ارشد 2 سال‌ است.


متقاضیان باید حدود 130 واحد را در مقطع کارشناسی بگذرانند. هم‌چنین 24 واحد دروس عمومی، 82 واحد دروس پایه و تخصصی و 24 واحد کارآموزی بگذرانند.



🔻دروس پایه و تخصصی شامل دروس:


بیوشیمی و فارماکولوژی، فیزیولوژی عمومی، تشریح سطح


فیزیولوژی عصب و عضله، بافت شناسی، تشریح عصب


تشریح سر، گردن، تنه، تشریح اندام فوقانی، تشریح اندام تحتانی


آسیب شناسی ژنتیکی جراحی عمومی


روانشناسی عمومی و بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی، بیماریهای روماتیسمی و بیماران پوستی


بیماری های عصبی روانپزشکی ارتوپدی


کمک های اولیه رادیولوژی تخصصی زبان


مدیریت بخش فیزیوتراپی اصول توانبخشی و الکتروتراپی فیزیوتراپی 1 و 2


فیزیوتراپی در بیماری های عصبی 1، 2 و 3 در بیماری های قلبی عروقی و تنفسی فیزیوتراپی در بیماری های روماتیسمی و پوستی


تمرینات درمانی در بیماری های جراحی، وسایل کمکی و ابزاری، ارزیابی سیستم اسکلتی عضلانی


فیزیوتراپی بیماری های ارتوپدی 1 و 2، حرکت شناسی و بیومکانیک 1، 2 و 3، روش های خاص ورزش درمانی


درمان دستی 1 و 2 3 اخلاق حرفه ای پزشکی مبتنی بر شواهد


توانایی های لازم جهت تحصیل در رشته فیزیوتراپی


اولین موردی که برای یک دانشجوی رشته فیزیوتراپی بسیار حائز اهمیت است، توانایی جسمی و روحی وی است. این مولفه تقریبا برای تمام رشته های پزشکی، پیراپزشکی و مانند آن ها الزامی است.


دانشجویان این رشته با انواع مختلفی از بیماران سر و کار دارند که ممکن است دچار بیماری های عفونی باشند، عقب مانده ذهنی یا جسمی باشند و … . از همین رو باید روحیه رو به رو شدن با آن ها را داشته باشند.


هم چنین بسیاری از این بیماران و یا همراهان و نزدیکان آن ها، از روحیه خوبی برخوردار نیستند. بنابراین یک فیزیوتراپیست باید روحیه بالایی داشته باشد تا بتواند به همگی آن ها آرامش خود را القا کند.


به علاوه ممکن است برخی مواقع، مدت زمان زیادی را ایستاده سپری کرده و یا مجبور به راه رفتن باشند. بنابراین باید توانایی تحمل شرایط دشوار را داشته باشند. علاقه مندان به رشته فیزیوتراپی باید از صبر و حوصله بسیاری برخوردار باشند. زیرا گاهی اوقات با بیمارانی مانند افرادی که سکته کرده و یا دچار معلولیت ذهنی هستند رو به رو می شوند که درمانشان به کندی پیش می رود.


دانشجویان رشته فیزیوتراپی باید دانش کافی در درس فیزیک و زیست شناسی را داشته باشند. زیرا هم زمان با دستگاه های الکتریکی و بدن انسان کار می کنند.


بازار کار و موقعیت های شغلی رشته فیزیوتراپی 


افرادی که از رشته فیزیوتراپی، فارغ التحصیل می شوند، از لحاظ اشتغال نگرانی نخواهند داشت. از جمله مکان هایی که امکان اشتغال برای یک فیزیوتراپیست را فراهم می آورند می توان به موارد زیر اشاره کرد.


بیمارستان ها

درمانگاه ها

مراکز توانبخشی

فدراسیون های ورزشی

هلال احمر

و …

هم چنین افرادی که به قدر کافی مهارت و سابقه کاری داشته باشند، می توانند با تاسیس یک مرکز فیزیوتراپی، به صورت خصوصی مشغول فعالیت شوند.


بد نیست بدانید که فیزیوتراپی را درآمدزاترین رشته مرتبط با ورزش می دانند. علت هم که کاملا مشخص است! ورزش کاران حرفه ای در حین فعالیت ممکن است دچار مصدومیت هایی شوند که تا مدت ها از ادامه رشته ورزشی خود محروم شوند. از همین رو جهت بهبود اوضاع جسمانی خود به فیزیوتراپیست ها مراجعه می کنند تا هر چه سریع تر، سلامت خود را به دست آورند.


یکی دیگر از عواملی که بر رشد بازار کار این رشته تاثیر دارد، رشد جمعیت سالمندان است. چرا که سالمندان جزو اقشاری هستند که بیش از سایرین به انجام حرکات توانبخشی نیاز دارند. بنابراین با توجه به افزایش تعداد آن ها و گذر زمان، آینده شغلی فیزیوتراپیست ها بیشتر تضمین می شود.


درآمد یک فیزیوتراپیست در ایران و جهان


در رابطه با میزان درآمد فیزیوتراپیست ها در ایران آمار دقیقی در دست نیست اما می توان گفت درآمد آن ها باهم یکسان نمی باشد. زیرا تجربه، مهارت و سابقه آن ها با یکدیگر متفاوت است. هم چنین محیط کاری بر میزان درآمد افراد تاثیرگذار است.


آن دست از فیزیوتراپیست ها که دارای یک مرکز طب فیزیکی خصوصی هستند، به مراتب از فردی که در بیمارستان ها کار می کند، درآمدی بیشتر خواهند داشت. متوسط درآمد فیزیوتراپیست ها در کشور آمریکا، بیش از 85 هزار دلار می باشد. این مبلغ در کشور استرالیا، بیش از 60 هزار دلار در سال و برای فیزیوتراپیست های کشور انگلستان، بسته به سمت شغلی، بین 30 تا بیش از 62 هزار دلار تخمین زده می شود.


بنابراین می توان گفت فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی از درآمد خوبی نسبت به قشر عظیمی از جامعه برخوردار بوده و نگرانی بابت کسب درآمد نخواهند داشت.


وضعیت ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی در سال ۱۴۰۲


دانشجویانی که از مقطع کارشناسی رشته فیزیوتراپی فارغ التحصیل شوند، می توانند تا مقطع دکتری به ادامه تحصیل بپردازند. اما مجاز به شرکت در هر رشته ای نمی باشند. این افراد باید رشته هایی از مقطع کارشناسی ارشد را انتخاب کنند که مدرک کارشناسی فیزیوتراپی، مورد قبول برای آن ها باشد.


در مقطع دکتری 1402 نیز همین روال با توجه به مدرک کارشناسی ارشد وجود دارد.


⚠️توصیه پایانی درباره رشته فیزیوتراپی


به هر حال هر رشته ای مزایا و معایب خاص خودشو داره. علاقه شما، استعدادهای شما و روحیات شما خیلی مهمه. نمیشه نسخه کلی داد بگیم این رشته واسه همه بهترینه یا اون رشته به درد هیچکس نمیخوره! اینها برمیگرده به خود شما که با توجه به علاقه و شرایطتون کدوم رشته براتون مناسب تره. اینجور نیس که بگیم هر کی رتبش خوب شد الزما باید پزشکی یا دندانپزشکی یا داروسازی یا فلان رشته رو انتخاب کنه. ما هر سال داریم میبینیم که حتی رتبه های سه رقمی که میتونستن رشته های دکتری عمومی قبول بشن فیزیوتراپی رو انتخاب کردن. به هر حال این کاملا بستگی به شما داره که در کدوم رشته میتونید بیشتر موفق باشید و بیشتر بهش علاقه دارید، بهتره برید دنبال همون رشته.


آخرین قبولی رشته فیزیوتراپی





ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹


نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران