معرفی رشته شنوایی سنجی

ایجاد شده توسط امیرحسین پریداد در انتخاب رشته 1403-05-03
اشتراک گذاری

معرفی شنوایی سنجی


شنوایی سنجی یک کلمه پزشکی است که به معنی آزمودن شنوایی است. در شنوایی سنجی بررسی می شود که مشکلی در مکانیسم‌های مختلف که به ما امکان شنیدن صداها را میدهند وجود دارد یا خیر. پس می‌توانیم بگوییم که شنوایی سنجی بررسی عملکرد گوش خارجی تا عصب شنوایی را شامل می شود.


2. برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟


علاقه‌مندی به درس زیست و تسلط به زبان انگلیسی برای موفقیت در این رشته می‌تواند بسیار موثر باشد.

همچنین‌ دانشجوی‌ شنوایی ‌شناسی‌ باید به‌ علم‌ فیزیک‌ علاقه‌مند باشد و به‌ علوم‌ تشریح‌ و فیزیولوژی‌ به‌ ویژه‌ در زمینه‌ شنوایی‌ احاطه‌ داشته‌ باشد.


3. آیا موفقیت در این رشته نیاز به روحیه و توانمندی‌های خاصی دارد؟


یکی از مهم‌ترین پیش نیازهای ورود به رشته شنوایی شناسی، دقت و نظم بالا می باشد. بدون وجود دقت و نظم بالا در انجام و تفسیر نتایج تست‌ها و آزمایش‌های مختلف رشته شنوایی شناسی در حوزه‌های شنوایی، وزوز گوش، تعادل و ... ممکن است تفسیر اشتباه انجام شود و این امر باعث می‌شود که بیماران (به خصوص نوزادان) با مشکلات عدیده‌ای در آینده مواجه شوند. بنابراین اصلی‌ترین و مهمترین معیار از دیدگاه من برای انتخاب و ورود به رشته شنوایی شناسی دقت و نظم بالا است.


4. واحدهای درسی این رشته در دانشگاه چیست؟


  • دروس‌ پایه شامل فیزیک‌ عمومی‌، میکروبیولوژی‌، تشریح‌ و فیزیولوژی‌ سرو گردن‌ و گوش‌ و حلق‌ و بینی‌، تشریح‌ و فیزیولوژی‌ مغز و اعصاب، بافت‌شناسی‌ و آسیب‌شناسی‌ عمومی‌، فارماکولوژی‌، مبانی‌ علم‌ گفتار، روش‌ تحقیق‌، آواشناسی‌، اصطلاحات‌ پزشکی‌، اصول‌ توانبخشی‌، اکوستیک‌ و ... است؛ و دروس اختصاصی شامل مبانی‌ علم‌ شنوایی‌، ارزیابی‌ پایه‌ شنوایی، بیماری‌های‌ گوش‌ و روش‌های‌ درمان‌ آن‌، رشد طبیعی‌ گفتار و زبان‌ و اختلالات‌ آن‌، شنوایی‌ شناسی‌ تشخیصی‌، فیزیوپاتولوژی‌ اختلالات‌ شنوایی‌ و تعادل‌، اختلالات‌ ارتباطی‌ افراد کم‌شنوا، تجویز و ارزیابی‌ سمعک‌ و سایر وسایل‌ کمک‌شنوایی‌، بیماری‌های‌ اطفال‌، مبانی‌ آزمون‌های‌ الکتروفیزیولوژیک‌، روش‌های‌ توانبخشی‌ و ... می‌باشد.


5. آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟


بله؛ امکان ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشورهای اروپایی و آمریکایی مهیا هست. رشته شنوایی شناسی بر اساس آمار منتشر شده، یکی از پر درآمدترین رشته‌ها در کشورهای خارجی می‌باشد.


6. گرایش‌های ارشد رشته ی شنوایی سنجی چیست؟


رشته شنوایی شناسی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تحت عنوان "شنوایی شناسی" می باشد و فاقد گرایش است.


7. مهارت‌ها و توانایی‌های کسب شده پس از فراغت از تحصیل در این رشته چیست؟


تشخیص اختلال و مشکلات شنوایی در افراد، تهیه گزاش برای پزشک معالج فرد در خصوص نوع تشخیص انجام شده از جمله مهارت‌هایی است که فارغ‌التحصیلان این رشته به دست می‌آورند.


8. وظایف یک کارشناس شنوایی سنجی در محیط کار چیست؟


وظیفه‌ی اصلی کارشناس رشته‌ی شنوایی سنجی آموزش دادن و مشاوره به خانواده‌ها و افراد دارای مشکل شنوایی است. در ادامه طراحی و اجرای برنامه‌های حفاظت شنوایی برای کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و اجرای برنامه‌های غربالگری نوزادان و دانش‌آموزان، توانبخشی‌ شنوایی‌ که‌ شامل‌ ساخت‌ و تجویز انواع‌ قالب‌ گوش‌ و تجویز و ارزیابی‌ وسایل‌ کمک‌ شنوایی‌ مانند سمعک‌ می‌شود از وظایف دیگر کارشناس شنوایی سنجی است. (بر خلاف‌ تصور عامه‌ مردم‌، سمعک،‌ یک‌ بلندگو نیست‌ که‌ بتوان‌ آن‌ را از داروخانه‌ یا مرکز دیگری‌ خریداری‌ کرد و استفاده‌ نمود بلکه‌ یک‌ شنوایی‌شناس‌ باید با استفاده‌ از اطلاعات‌ علمی‌ خود و با توجه‌ به‌ مقدار شنوایی‌ فرد کم‌ شنوا، سمعک‌ را برای‌ گوش‌ او تنظیم‌ کند.) و آموزش‌ به افراد کم‌ شنوا و ناشنوا، که‌ در این‌ حیطه‌ شنوایی‌شناس‌ به‌ فرد کم‌ شنوا طرز استفاده‌ از سمعک‌ را آموزش‌ داده‌ و او را با اصوات‌ مختلف‌ آشنا می‌سازد و به‌ ناشنوا لب‌ خوانی‌ و گفتارخوانی‌ را آموزش‌ می‌دهد از دیگر وظایف فارغ‌التحصیلان این رشته است.


9. بازار کار و شرایط شغلی این رشته در ایران چگونه است؟


فارغ التحصیلان رشته شنوایی سنجی می توانند در بخش شنوایی سنجی بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز درمانی، مدارس ناشنوایان، مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و کودکان، کارخانه‌ها و مراکز صنعتی استخدام شوند. با داشتن تجربه و سرمایه لازم نیز می توانند به طور مستقل کار کرده و در صورت داشتن شرایط از جمله داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر، داشتن سابقه ۶ ساله برای تاسیس دفتر در تهران و کرج و یا با داشتن سابقه ۴ ساله در سایر شهرستان‌ها دفاتر ارزیابی شنوایی تاسیس کنند.به طور کلی شغل شنوایی شناسی از بازار کار نسبتا خوبی به خصوص در شهرهای کوچک برخوردار است. به عنوان مثال در طرح‌های بزرگی مانند غربالگری دانش آموزان قبل از مدرسه که در سطح وسیعی در کشور برگزار می شود، شنوایی شناس‌ها نقش اصلی را بر عهده دارند. البته با توجه به این مسئله که این شغل از مشاغل نو و جدید در کشور بوده و سابقه طولانی ندارد، قابلیت رشد و پیشرفت خوبی داشته و پیش بینی می‌شود از آینده شغلی خوبی نیز برخوردار باشد.


10. آیا امکان اشتغال در این رشته برای خانم ها نسبت به آقایان کمتر است؟


بیشتر به توانایی های فرد، علم و تجربه او بستگی دارد و بحث جنسیت در این رشته مطرح نیست.


11. آیا امکان ایجاد کارآفرینی در این رشته وجود دارد؟


حیطه کاری رشته شنوایی شناسی علاوه بر فعالیت در بیمارستان‌ها و مراکز دولتی، در قالب تاسیس مطب شخصی نیز هست که در صورت توسعه فضای مطب و وجود تجهیزات لازم، امکان گسترش حیطه کاری و کارآفرینی برای سایر همکاران شنوایی شناس (به خصوص فارغ التحصیلان این رشته) امکان‌پذیر می‌باشد.


آخرین رتبه قبولی شنوایی شناسی(شنوایی شناسی)




ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹

نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران