معرفی رشته روانشناسی

ایجاد شده توسط امیرحسین مصطفوی در انتخاب رشته 1403-05-03
اشتراک گذاری


معرفی رشته روانشناسی


روانشناسی جزو تاپ ترین رشته های مقطع کارشناسی محسوب میشه، یه رشته شناور که همه داوطلبین گروه انسانی،تجربی،ریاضی میتونن انتخابش کنن.


1)صفر تا صد مراحل تحصیل:


روانشناسی مثل بقیه ی رشته های کارشناسی بعد از 8ترم تموم میشه. البته بعضی از دانشجو ها با تلاش بیشتری که دارن می تونن خیلی زودتر از اینا مدرک شون رو دریافت کنن، مثلا 6 یا7 ترم.

اگه تو دانشگاه های دولتی درس بخونی میتونی راحت تر با اساتید برتر لینک بشی و برای کارای مقاله و ... ازشون کمک بگیری. توی دانشگاه های تاپ بین دانشجویانی قرار میگیری که همشون عطش درس خوندن دارن و این باعث پیشرفتت میشه و زبان به شدت مهمه و از همون ترم اول حسابی باید وقت بذاری. چه زبان تخصصی و چه زبان عمومی. دو واحد درس کاربرد کامپیوتر هم دارید که اکثر دانشجو ها توجهی بهش ندارن ولی به شدت مهمه. چون برای یادگیری نرم افزار های اماری تو روانشناسی مثل spss بسیار کمک کننده اس. علاوه بر دانشگاه هم باید کارگاه های تخصصی زیادی شرکت کنی تا مهارتت رو حسابی بالا ببری.


بعد از دوره کارشناسی هم با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و قبولی با گرفتن مدرک کارشناسی ارشد رشته روانشناسی و بعد از گذروندن دوره کارآموزی که دربعضی گرایش ها هم اجباری نیست و گرفتن مجوز از سمت سازمان نظام روانشناسی میتونی کلینیک بزنی و فعالیت داشته باشی، تاسیس مهد کودک، خانه سالمندان، مراکز ترک اعتیاد، مدرسه و... هم به راحتی قابل انجام هست. می تونی تو دانشگاه تدریس کنی و یا تو حوزه های تحقیقاتی فعالیت داشته باشی. اگه گرایش روانسنجی بخونی می تونی درحوزه ازمون های روانشناسی کار کنی. اگه گرایش بالینی بخونی هم بیمارستان استخدام میشی و در حوزه تشخیص اختلالات  می تونی کار کنی.


 اما پرطرفدار ترین مشاغل رشته روانشناسی از نظر فارغ التحصیل های این رشته، شامل روانشناس خصوصی( تراپیست ها)، مددکار اجتماعی و روانشناس سازمانی( مشاور مراکز دولتی و خصوصی مثل دادگستری، پایگاه های پلیس و بیمارستان ها) میشه.


بعد از دوره کارشناسی ارشد هم میتونی در صورت تمایل با شرکت در آزمون دکتری در این مقطع هم تحصیل کنی.


2)سختی مطالعه و آموزش:


آیا رشته روانشناسی سخت است؟


 هر رشته ای سختی های خودش رو داره. پیشنهاد ما اینه که خوب فکر کنی و ببینی پتانسیل های لازم رو که در همین مقاله در مورد شون صحبت کردیم رو داری یا نه؟ و البته بد نیست راجب دروس دانشگاهی رشته روانشناسی بیشتر صحبت کنیم تا بدونی دقیقا قراره با چه شرایطی مواجه بشی.


 روانشناسی عمومی : هدف ارائه این درس، بهبود بخشیدن مهارت های پژوهشی دانشجو هست. مباحثی مثل شناخت مسائل روانشناسی، علل رفتار انسان و ترکیب روانشناسی با آموزش و پرورش.


 روانشناسی بالینی : فرآیند تشخیص و درمان اختلالات و مشکلات رفتاری، روانی و شناختی رو بر عهده داره.


روانشناسی صنعتی و سازمانی : یادگیری این روانشناسی به افراد کمک می کنه تا بتونن بهتر و راحت تر افراد رو بشناسن و تشخیص بدن که هر فرد برای چه موقعیت شغلی، سازمانی و... مناسب هست.


3)انواع آزمون های دوران تحصیل:


در دوره تحصیل رشته روانشناسی برای رفتن به مقطع بالاتر مثل کارشناسی به کارشناسی ارشد باید داخل کنکور مربوطه شرکت کنی.


4)شرایط شغلی:


 بازار کار رشته روانشناسی مثل هر بازار دیگه ای بالا و پایین های خودش رو داره اما به صورت کلی با توجه به افزایش روز افزون آگاهی جامعه ایران نسبت به استفاده از خدمات روانشناسی میشه گفت فارغ التحصیلان رشته روانشناسی امکان رسیدن به درآمد های متوسط رو به بالا در مقایسه با سایر رشته های تحصیلی به شرط تلاش و کسب تجربه، شانس بیشتری دارن.


  • اگه این مسئله شما رو نگران کرده که سالیانه هزاران نفر خروجی از رشته روانشناسی داریم.


 پس بازار کارش اشباع شده، باید بگیم که :


اولا خیلی از فارغ التحصیلان این رشته اصلا وارد بازار کار نمیشن یا ادامه تحصیل نمیدن.


دوما موفقیت مالی و شغلی شما در این رشته کاملا به یادگیری،‌ کسب تجربه و تلاش شما برای شناخته شدن بستگی داره !


✅ با این حال با وجود تعداد زیاد فارغ التحصیلان هنوز هم در کشور با کمبود نیروهای فعال در رشته روانشناسی روبرو هستیم.


5)امکان مهاجرت:


مهاجرت از طریق رشته روانشناسی، بشدت طرفدار داره. علتش هم وجود دانشگاه ها و اساتید خیلی خوب روانشناسی در خارج از کشوره، البته بازار کار رو به رشد و آینده دارش هم بی تاثیر نیست.


البته درسته که اپلای برای رشته روانشناسی مزایای زیادی داره، اما نباید باعث بشه که از سختی های این مسیر غافل بشیم.


دانشجو های عزیز باید زبان انگلیسی و زبان کشور مقصد رو خیلی خوب بلد باشین و مدرک زبان معتبری با توجه به کشور مقصد داشته باشین. مثل مدرک آیلتس یا تافل( نمره هر آزمون با توجه به کشور مقصد متفاوته) و از اون جایی که رشته روانشناسی بر محور ارتباط ها می چرخه در یک مشاور و روان درمانگر خوب بودن تاثیر مستقیمی داره.


 بهترین کشورهای دنیا برای ادامه تحصیل رشته روانشناسی کدام کشورها هستند؟


کانادا

ایالات متحده

بریتانیا


6)شرایط ادامه تحصیل:


ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی شامل گرایش های مختلف بالینی، تربیتی، عمومی، روان سنجی، کودکان استثنایی، علوم شناختی و ... میشه که بر حسب علاقه میتونی تو هر حوزه ای که دوست داری ادامه تحصیل بدی. اکثر دانشجو ها خواستار گرایش بالینی هستند و به خاطر همین رقابت برای قبولی بیشتره. و قبولی گرایش های عمومی و تربیتی اسون تره. برای فعالیت در حوزه درمان و گرفتن شماره نظام و مجوز کلینیک حتما باید دو مقطع روانشناسی خونده باشی. یعنی کارشناسی و کارشناسی ارشدت و یا کارشناسی ارشد و دکترات روانشناسی باشه. گرایش ها زیاد تو ایران باهم تفاوت چندانی ندارن و همه ی گرایش ها اجازه کلینیک زدن و مشاوره رو دارن و نظارت زیادی تو این حوزه وجود نداره متاسفانه البته!


7)درآمد ماهیانه:


درآمد حدودی مشاغل مرتبط با رشته روانشناسی در سال 1402 


روانشناس خصوصی ( تراپیست) با سابقه کاری متوسط، ماهانه حداقل بالای 50میلیون تومان


روانشناس سازمانی ( شاغل در محیط دولتی و سازمانی ) با سابقه کاری متوسط، ماهانه بالای 15 میلیون تومان


مددکار اجتماعی با سابقه کاری متوسط ماهانه بالای 20میلیون تومان


تاسیس مهد کودک، درمانگاه ترک اعتیاد و مراکز مشاوره با سابقه کاری متوسط، ماهانه بالای حداقل 50 میلیون تومان


8)شخصیت موردنیاز:


مهم‌ترین ویژگی که یک روانشناس به اون نیاز اساسی داره علاقه به انسان‌ها و کمک به آن‌ها در حل مشکلاتشون هست. فردی که شخصیتی منزوی و درون‌گرا داره و علاقه‌ای به معاشرت با انسان‌ها نداره، نمیتونه به‌خوبی رفتار اونارو درک کرده و به حل مشکلات رفتاری و روحی انسان‌ها بپردازه.

یک روانشناس باید هنر خوب گوش دادن رو بلد باشه و با دقت و حوصله بتونه به تمام سخنان مراجعین خودش گوش کنه و اطلاعات لازم برای درمان و ارائه‌ی راه‌حل برای مشکلات افراد رو به دست بیاره.

یک روانشناس باید توانایی خوب سخن گفتن، رسا و واضح حرف زدن رو بلد باشه. باید بتونه سخنان و اطلاعات علمی خودش رو به شکلی ساده و قابل‌فهم برای همه بیان کنه و با سخنان خودش بتونه تأثیر عمیقی روی رفتار افراد داشته باشه.

یک روانشناس باید به انسان‌ها احترام بگذاره و در مقابل رفتارها و اخلاق و روحیات بیمار پیش‌داوری و قضاوت بیجا نداشته باشه.

یک روانشناس باید بتونه دلسوزی و همدلی خودش رو به بیمارانش نشون بده و رازدار و امین باشه که این امر به ایجاد اعتماد بین درمانگر و بیمار کمک شایانی می‌کنه.

یک روانشناس باید صبر و حوصله‌ی بالایی داشته باشه تا بتونه به‌آرامی به سخنان بیمار خودش گوش بده و راه حل مناسب رو ارائه کنه.


امیدوارم که این متن براتون مفید واقع بشه و شمارو در انتخاب رشته بهتر راهنمایی کنه.


آخرین رتبه قبولی رشته روانشناسی




ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹

نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران