🎚️ عادات اشتباه دوران امتحانات
✅ شب بیداری:
سعی کن طوری برنامه ریزی کنی و درس بخونی که لازم نباشه تا صبح بیدار بمونی!شب بیداری منجر به بهم خوردن ریتم روزانه، کسلی، کاهش بازدهی روزانه، کاهش انگیزه و تمرکز میشه و مهم تر از همه باعث میشه سرجلسه به نتیجه دلخواهتون نرسی؛بنابراین مطابق با جدول امتحاناتت برنامه ریزی هدفمند داشته باش که شب امتحانی اذیت نشی!
✅ صبحانه نامناسب:
میل نکرن صبحانه مسبب کاهش بازدهی، گاها سردرد و مشکلات فیزیولوژیکی و از همه مهم تر سبب کاهش انرژی در طول روز میشه؛ بنابراین صبحانه های مقوی مثل عسل،گردو،شیره انگور،ارده کنجد،کره بادام زمینی،تخم مرغ محلی رو داخل برنامت قرار بده!
✅ تست نزدن:
اگر تو فرجه امتحانات فقط تشریحی وار مطالعه داشته باشی و اصلا تست کار نکنی، برنامت تک بعدی میشه و کار اشتباهی هست ؛ پیشنهادم اینه تو دوران امتحانات ۶۰ درصد تایمت رو تشریحی وار بخون و ۴۰ درصد تایمت رو برای تست کار کردن بزار!
✅ دوری از حل آزمون:
شب قبل آزمون حتما باید چندین نمونه سوال تشریحی حل کنی تا سبک طرح سوال و بخش های مهم رو شناسایی کنی و از قبل با تیپ سوالات آشنت بشی و سرجلسه شوکه نشی!
✅ مطالعه وسواسی:
این عادت اشتباه منجر به از دست دادن زمان و انرژی زیادی میشه و حتی میتونه استرس و اضطراب رو هم بالا ببره؛خلاصه نویسی ها و هایلایت های مهمت رو تو همچین مواقعی فراموش نکن!
✅️تعطیل کردن فعالیت بدنی:
درسته که ایام امتحانات زمان خوبی برای ورزش سنگین نیست اما بد نیست بدونی که 20 دقیقه ورزش سبک در روز میتونه به بهبود حافظه شما کمک کنه، پس تو این روزا ورزش ر به صورت کامل تعطیل نکن!
✅️خوردن زیاد قهوه یا نوشابههای انرژیزا:
دریافت زیاد کافئین میتونه علائم اضطرابی ایجاد کنه، پس میزان دریافت کافئین خودت رو بیش از حد افزایش نده، چون که روی خلق و خوت اثر میذاره و بازدهیت رو کاهش میده!
✅️ساعات طولانی درس خواندن بدون استراحت:
حذف زمان استراحت یکی از شایعترین اشتباهات تو زمان درس خوندنه. درس خوندن برای بیش از یک یا دو ساعت و در نظر نگرفتن زمانی برای استراحت بینااون ، در نهایت، بازدهیت روکاهش میده. پس حتی در فشردهترین حالت نیز زمانهای 10 دقیقهای استراحت به ازای هر ساعت مطالعه برای خودت در نظر بگیر.
✅️استفاده از گوشی:
اعتیاد به گوشی و فضای مجازی یکی از آفات مطالعه اس. قابل درکه که این گونه فضاها پر از چیزهای جالب و وسوسه کننده هستن، و به همین دلیل باید اون رو از خودتون دور کنین. توصیه می شه که در حین مطالعه گوشی رو تو اتاقی دیگه بزارید و یا خاموش کنید. البته گهگاهی برای ایجاد تنوع و رفع خستگی می تونید به مدت کوتاهی از اون استفاده کنید اما این کار رو نیز به حداقل برسونید، چون که مشغله ذهنی زیادی رو با خودش به بار میاره.
✅️بلند خوانی:
معمولا دانش آموزایب که تمرکز پایینی دارن، با صدای بلند درس می خونن. اما این کار از چند جهت اشکال داره. اول اینکه انرژی زیادی از شما صرف می شه و سوخت و ساز بیشتری خواهید داشت. دوم اینکه ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که مجبور بشید بدون صدا درس بخونین، اون وقت به اجبار باید از مطالعه دست بکشین. بهترین شیوه خوندن چشمی به همراه یک مداد یا ابزار برای تعقیب خطوطه که تمرکزتون نیزحفظ بشه.
✅️چسبیدن به میز مطالعه ثابت:
هر چند جای ثابت داشتن برای مطالعه میتونه تا حدی از حواس پرتی جلوگیری کنه اما برخی مطالعات پیشنهاد میکنن در محیطهای مختلف درس بخونین. دلیل این موضوع نیز نحوه عملکرد مغز ما در به یادسپاری موضوعاته. مغز ما هنگام ذخیرهسازی اطلاعات، در کنار اون چه میخونیم، محیطی رو که در اون حضور داریم نیز به خاطر میسپاره و در نهایت تو زمان امتحان با به یاد آوردن مکان مطالعه اختصاصی هر مبحث، بهتر میتونه موضوعات رو به خاطر بیاره.
🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، میتوانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹