سحرخیزی
یکی از مشکلاتی که خیلی از دانش آموزان در سال کنکور با آن درگیر هستند، صبح زود بیدار شدن است. اهمیت سحرخیزی از آن جهت است که یادگیری مغز و بازدهی درس خواندن در زمان صبح خیلی بالاتر است، ولی اکثر بچه ها اینگونه توجیه میکنند که به جای زمان صبح، از زمان شب به بهترین شکل ممکن استفاده میکنند و زمان از دست رفته ی صبح را با شب خوانی جبران میکنند در حالی که این اشتباه ترین کار ممکن است. گیرایی و پتانسیل دریافت اطلاعات شما در ساعات اولیه روز با هیچ ساعتی از شبانه روز قابل مقایسه نیست و شما زمان از دست رفته ی صبح را هیچ جوره نمی توانید جبران کنید، پس بهتر است عادت سحرخیزی را در خودتان نهادینه کنید و به بهترین شکل ممکن از ساعات اولیه صبح استفاده کنید.
البته باید این را هم در نظر داشت که تعداد کمی از دانش آموزان ذاتا شب خوان هستند و این مطلب برای آن ها صادق نیست: اگر مطالعه و درس خواندن در شب برای شما بازدهی حداقل 90 درصدی رو دارد، شما جزء دانش آموزان شب خوان هستید و اصراری برای زود بیدار شدن از خواب برای شما نیست. البته به شرطی که 7 ساعت خواب مفید خودتان را داشته باشید.
تا الان که متوجه شدیم سحرخیزی برای دانش آموزان مفیدتره، راهکارهایی را برای سحرخیز شدن ارائه میدیم که با کمک آن ها بتونید از زمان صبحتان بهترین استفاده را داشته باشید.
🔴اولین عاملی که باعث میشود بچه ها برای صبح زود از خواب بیدار مقاومت کنند، نداشتن برنامه است. اگر شما هم زمان با هدفی که دارید، یک برنامه درست هم داشته باشید و بدونید که چه کارهایی را باید در طول روز انجام بدید و برای انجام دادن این کارها چقدر زمان نیاز است، کمتر برای صبح زود از خواب بیدار شدن تنبلی میکنید. پس هرشب قبل از خوابیدن برنامه روز بعد را برای خودتان مرور کنید تا متوجه بشید که اگر کوتاهی کنید و دیر از خواب بیدار بشید، از برنامه عقب می مانید و برای روز بعد خیلی تحت فشار قرار خواهید گرفت.
🔴مورد بعدی، انگیزه بیدار شدن را در خودتان بوجود بیاورید. دائم هدف خودتان را با خودتان مرور کنید، عکس های دانشگاه و رشته مورد علاقه ی خودتان را ببینید که برای شما یادآوری بشه هدف شما بسیار ارزشمند است و این هدف ارزشمند نیازمند تلاش های شماست.
🔴راهکار بعدی، مشخص کردن ساعت خواب و بیداری برای خودتان است. یک زمان خواب و بیداری منظم و منطقی برای خودتان در نظر بگیرید و تلاش کنید یواش یواش ساعت خواب و بیداری خودتان را به این زمان نزدیک کنید. حتما در نظر داشته باشید که این ساعت ها باید کاملا منطقی نوشته بشن، یعنی شبی که ساعت 2 می خوابید انتظار نداشته باشید که صبح ساعت 6 بیدار بشید تا بتونید بهش عمل کنید و زمان بیداری خودتان رو اصلاح کنید. و توجه کنید که اصلاح زمان خواب و بیداری باید آهسته انجام بشه و هیچ تغییر یهویی پایدار نخواهد بود: یعنی اگر همیشه ساعت 3 شب تا 12 ظهر میخوابیدید، نمیتونید یهویی این زمان را به ساعت 11 شب تا 7 صبح تغییر بدید و حتما این تغییر باید آرام آرام انجام بشه.
🔴کار دیگه ای که می تواند به شما کمک کند، این است که اگر عادت به خواب بعدازظهر دارید، آن را حذف کنید. شاید در روزهای اول برای شما خیلی سخت باشد ولی خواب بعدازظهر باعث میشود شب ها دیرتر بخوابید و صبح ها دیرتر از خواب بیدار بشید. با حذف خواب بعدازظهر، بدن شما در ظول روز خسته میشود و شب ها زودتر به خواب میرید و در زمان هایی طلایی خواب، یک خواب مفید را تجربه خوابید کرد و صبح با خستگی و کسلی کمتر از خواب بیدار خواهید شد.
🔴مورد بعدی که شاید اکثر دانش آموزان به آن اهمیتی نمیدهند، استفاده نکردن از گوشی در ساعات پایان روز است. شما با استفاده از گوشی در ساعات انتهایی روز خستگی خیلی زیادی را به چشمان خود تحمیل می کنید که این خستگی زود بیدار شدن را برای شما سخت تر خواهد کرد.
🔴حرکات کششی ابتدای صبح، گوش کردن به یک آهنگ شاد و یا حتی دوش آب سرد هم میتواند تا حدی به سحرخیزی کمک کند.
امیدوارم این راهکار ها بتواند به روند سحرخیزی شما کمک کند.
ارتباط با ما
🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، میتوانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹