دلیل پسرفتم توی آزمونای آزمایشی چیه؟

ایجاد شده توسط فاطمه خوشحال در آزمون 1403-10-05
اشتراک گذاری

سلام به همه شماتیکی‌های عزیز👋🏼

حتما این جملات به گوشتون خورده:

📌 ترازم این آزمون خیلی کمتر شده

📌 رتبه‌ام توی آزمون‌ها هی داره بدتر میشه

📌 درصدام اصلااا زیاد نمیشه


-ممکنه بعد با خودتون این جمله رو تکرار کنید که:


دلیل پسرفتم توی آزمون‌های آزمایشی چیه؟🫠

توی این مطلب می‌خوایم با همدیگه تمام دلایلی که ممکنه باعث بشه نمودار پیشرفتتون از 📈 به 📉 تبدیل بشه رو قشنگ زیر ذره‌بین ببریم:


1️⃣ توهم ذهنی پسرفت:


خیلی وقتا ممکنه شما دید خودتون رو فقط محدود به یک فاکتور کنید و به اشتباه به این نتیجه برسید که توی روند آزمون‌هاتون پسرفت داشتید در حالیکه اصلا اینطور نبوده!

مثلا اگر درصد شما در درسی نسبت به آزمون قبل کمتر شده این به تنهایی نمی‌تونه نشون دهنده پسرفت شما باشه. اگر در عین کم شدن درصد، تراز بهتری دریافت کردید، اتفاقا این مسئله می‌تونه بیانگر این باشه که اون درس سخت‌تر مطرح شده ولی با این حال شما عملکرد بهتری نشون دادید!



2️⃣ بی‌توجهی به تحلیل درست آزمون:


هدف ما از آزمون دادن ارزیابی عملکرد خودمون و درس گرفتن از اشتباهاته. اشتباهاتی که شناسایی و ریشه‌یابی نشن، محکوم به تکرارند. این امر هم میسر نیست مگر با تحلیل درست آزمون که تمامی موارد از بررسی و تحلیل سوالات تا تحلیل عملکرد خودتون رو در بر می‌گیره و باعث میشه استراتژیتون برای آزمون بعدی تعیین بشه!


3️⃣ اهمیت پیش‌آزمون‌ها:


خیلی از دانش‌آموزها برای یک آزمون مطالعه زیادی انجام میدن و کتاب‌های تست زیادی رو بررسی می‌کنند ولی تعداد پیش‌آزمون مناسبی در برنامه‌شون قرار نمیدن. خیلی وقت‌ها نقطه ضعف اصلی یک دانش‌آموز مدیریت درست آزمونه و این مسئله راه‌حلی نداره مگر شبیه‌سازی فضای آزمون با پیش‌آزمون‌های مناسب.


4️⃣ انگیزه و هدف:


اغلب اوقات وقتی دانش‌آموزها در یک آزمون عملکرد عالی از خودشون بروز نمیدن، خودبخود انگیزه‌‌شون برای آزمون بعدی هم کمتر میشه و کم‌کاری‌ها تو برنامه‌شون به مرور بروز پیدا میکنه. در واقع تصور اینکه من در آزمون بعدی هم قرار نیست موفق عمل کنم باعث میشه شما واقعا نتونید عملکرد مطلوب خودتون رو در آزمون بعدی هم به دست بیارید. اما یادتون باشه

 استمرار نیازمند یک هدف بزرگه نه یک انگیزه بزرگ!


5️⃣ ضعف‌های مطالعاتی:


همونطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، آزمون یک معیار ارزیابی عملکرد شما در طول دو/ سه هفته منتهی به آزمونه. پس اگر نتیجه مطلوب رو توی آزمون‌هاتون نمی‌گیرید، یکی از علت‌هاش می‌تونه ضعف‌های مطالعاتی در هفته‌های منتهی به آزمون باشه. مثل روش‌های مطالعه اشتباه، ضعف‌های برنامه‌ریزی، انتخاب منابع اشتباه و …


یک کلام، ختم کلام:


💡اگه می‌خواید روند نزولی عملکردتون توی آزمون‌ها رو متوقف کنید، در اولین قدم باید علتش رو شناسایی کنید. ممکنه گاهی خودتون نتونید به تنهایی این کارو انجام بدید. در اینجور مواقع یک مشاور خوب می‌تونه تو این زمینه خیلی بهتون کمک بکنه. یادتون باشه که ریشه‌یابی مشکل بخش بزرگی از فرایند چاره‌جویی محسوب میشه.


ارتباط با ما


🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، می‌توانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹

نظرات (0)

اشتراک گذاری

اشتراک پست با دیگران