یکی از شروط مهم ثبت نام کنکور 14۰۳ برای آقایان وضعیت نظام وظیفه ی آن هاست. یعنی داوطلبین باید وضعیت نظام وظیفه ی خود را با کدهایی که توسط سازمان سنجش تهیه شده نسبت به اعلام وضعیت نظام وظیفه ی خود اقدام نمایند. این کد در بند 45 فرم تقاضانامه با عنوان کد وضعیت نظام وظیفه موجود می باشد. ما در این مقاله سعی داریم تا موضوع نظام وظیفه را به طور کامل شرح دهیم. پس با ما همراه باشید.
منظور از نظام وظیفه همان وضعیت خدمت سربازی داوطلب می باشد. یعنی داوطلب باید اعلام کند که آیا مشمول خدمت است یا نه. داوطلب بایستی با استفاده از کدهای تعریف شده وضعیت خود را در سایت سنجش ثبت نماید. باید دقت داشت که این وضعیت نه تنها برای داوطلبین آزمون، بلکه برای ثبت نام در رشته های بدون کنکور نیز اجباری می باشد.
سازمان سنجش با همراهی ارگان های دولتی اعدادی را از 1 تا 10 تعریف کرده است که داوطلب بایستی بنا بر وضعیت خود آن ها را تکمیل نماید. این اعداد به شرح زیر هستند:
کد نظام وظیفه 1: داشتن کارت پایان خدمت هوشمند
کد نظام وظیفه 2: دارا بودن کارت معافیت دائم هوشمند که شمال کفالت، پزشکی، ایثار گران و موارد خاص می باشد.
کد نظام وظیفه 3 (دانشجویان): مشمولانی که دارای برگ معافیت موقت هولوگرام دار بدون غیبت (پزشکی، كفالت و سایر…) در مدت اعتبار آن هستند.
نکته: نکته ای که برای افراد با کد نظام وظیفه ی 3 وجود دارد این است که در صورت قبولی اين افراد بايد مجوز لازم جهت ثبت نام در دانشگاه را از معاونت وظيفه عمومی محل استقرار دانشگاه اخذ نمايند.
کد نظام وظیفه 4 ( دانش آموزان داوزدهم،اولین کنکور): مشمولان محصل سال آخر دوره متوسطه که در سال تحصيلی 140۲ – 140۱ معافيت تحصيلی دانش آموزی اخذ نموده و تا تاريخ 31 / 6/ 140۲ در سنوات مجاز تحصيلی (حداکثر تا 20 سالگي تمام) فارغ التحصيل می شوند.
کد نظام وظیفه 5 (فارغ التحصیلان دوازدهم، پشت کنکوری ها) : دانش آموزانی که قبل از سن مشمولیت (قبل از ۱۸ سالگی تمام موفق به دریافت پیش دانشگاهی و یا دیپلم نظام جدید ۳-۳-۶ شده باشند، به شرط نداشتن غیبت.)
کد نظام وظیفه 6: کارکنان وظیفه (سربازان در حال خدمت) بدون غیبت اولیه دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا دیپلم نظام جدید ۳-۳-۶ حضوری و پیوسته دانش آموز رسمی) به شرطی که در مقطع کارشناسی و بالاتر پذیرفته شوند.
کد نظام وظیفه 7: کارکنان وظیفه ای که خدمت دوره ضرورت آنان تا تاریخ ۱۴۰۲/۶/۳۱ به پایان می رسد (این دسته از افراد باید به هنگام ثبت نام در دانشگاه، گواهی یا کارت پایان خدمت ارائه نمایند).
کد نظام وظیفه 8: کارکنان پایور شاغل در نیروهای مسلح با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت از سازمان مربوط برای ادامه تحصیل.
کد نظام وظیفه 9 (دانشجویان انصرافی): دانشجویان انصرافی در صورتی که در سقف سنوات تحصیلی اولیه، موضوع تبصره ۱ ماده ۳۳ قانون، انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد. مضافا مشروط به اینکه قبلا (از تاریخ ۱۳۹۰/ ۸ /۲۲ به بعد) از امتیاز یک بار انصراف استفاده نکرده باشند.
کد نظام وظیفه 10: فارغ التحصيلان مقطع کاردانی فقط می توانند در رشته هايي در مقطع کارشناسی پيوسته تحصيل نمايند که برابر اعلام وزارتخانه های علوم و بهداشت، آن رشته (رشته تحصيلی مقطع کارداني)، مقطع کارشناسی ناپيوسته بالاتر ندارد.
نکته ی خیلی مهم: دانش آموزاني كه در سن 17 سالگی و قبل از سن مشموليت موفق به دريافت ديپلم می شوند، چنانچه حداكثر تا شش ماه پس از رسيدن به سن مشموليت (18 سالگي تمام) وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصيل می باشند. در غير اين صورت به دليل ورود به غيبت، مجاز به ادامه تحصيل نخواهند بود؛ مگر اينكه در مهلت شش ماه، خود را معرفی کرده و بدون غيبت به خدمت اعزام و يا داراي برگ اعزام بدون غيبت باشند.
نظام وظیفه سوای این کدها نکاتی دارد که فرد باید آن ها را بداند تا به اشتباه نیفتد. پس با ما همراه باشید تا این نکات را در کنار هم مرور کنیم.
نکته ی اول: این است که افرادی که غیبت داشته باشند نمی توانند در دانشگاه پذیرش شوند. یعنی حتی اگر رتبه ی خوبی کسب کنند یا در دانشگاه مورد علاقه ی خود قبول شوند هم امکان پذیرش برای آن ها وجود ندارد. پس خیلی مواظب این موضوع باشید.
نکته ی دوم: در مورد دانشجویانیست که از دانشگاه اخراج شده اند. این داوطلبین تا خدمت سربازی خود را به پایان نرسانند یا کارت معافیت دائم خود را نگیرند مجاز به پذیرش در دانشگاه نیستند.
نکته ی سوم: افرادی که فارغ التحصیل کاردانی هستند نمی توانند معافیت تحصیلی بگیرند. تنها در صورتی به آنها معافیت تحصیلی داده می شود که قصد تحصیل در مقطع بالاتر را داشته باشند.
نکته ی چهارم: در مورد معافیت تحصیلی در هر مقطع است. باید توجه داشت که هر فرد تنها مجاز به یک بار استفاده از معافیت تحصیلی در مقطع مورد نظر خود است.
نکته ی پنجم: داوطلبینی که در حال خدمت سربازی هستند مجاز به پذیرش نخواهند بود مگر در شرایطی خاص. یعنی داوطلبین در حال خدمت تنها زمانی مجاز به تحصیل هستند که مشمول ترخیص شوند.
نکته ی ششم: داوطلبینی که قصد انصراف از تحصیل را دارند تنها یک مرتبه می توانند انصراف دهند آن هم در صورتی که در سالهای اولیه ی تحصیل خود باشند و از زمان انصراف تا تحصیل مجدد بیش از یک سال نگذشته باشد.
نکته ی هفتم: اگر دانشجویی در دوره های کارشناسی پیوسته یا بالاتر قصد انصراف داشته باشد و مدرک مقطع پایین تر را دریافت کند تنها زمانی می تواند ادامه ی تحصیل بدهد که از سنوات مقطع مدرک نگذشته باشد. به عنوان مثال دانشجوی کارشناسی که انصراف میدهد و کاردانی میگیرد تنها زمانی میتواند ادامه تحصیل دهد که بیش از 2.5 سال که سنوات کاردانی است نگذشته باشد.
سنوات تحصیلی کاردانی 2.5 سال، کارشناسی پیوسته 5 سال، کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال، دکترای پیوسته 8 سال است.
نکته ی هشتم: هر داوطلب تا شهریور سال بعد از فارغ التحصیلی به عنوان مشمول حساب نمی شود و مشمول معافیت تحصیلی خواهند شد.
آن دسته از افرادی که تاریخ اعزام آن ها پیش از اعلام نتایج است باید نسبت به تمدید موعد اعزامشان اقدام نمایند.
امیدوارم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. از اینکه با ما همراه بودید بسیار سپاس گزاریم.
🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، میتوانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹