در رشته اعضای مصنوعی فقط و فقط مخصوص بچههای تجربیه و مطالبی که در دانشگاه تدریس میشه به زیست دبیرستان شباهت داره البته که همین الان باید بدونین که دو درس ریاضی و فیزیک هم مهمه از فیزیک مسائل مربوط به نیرو و گشتاور و از ریاضی مسائل مربوط به محاسبات و اندازهگیری.
دانشجوی این رشته باید با کمک وسایل خاص مثل گچ نقش مجسمه ساز رو بازی کنه و قالبی از پا دست و بقیه اندام بسازه از طرف دیگه باید قابلیتهای یه آدم فنی که در نجاری یا آهنگری و کفاشی مهارت داره رو ترکیب کنه با جوشکاری و فلزکاری و اره کاری تا بتونه یه محصول درست تولید کنه خلاصه که باید از تواناییهای فنی و صنعتی برخوردار باشه.
دانشجوی این رشته باید دوره ۴ ساله کارشناسی رو پشت سر بذاره که سرفصلهای این رشته شامل دروس مختلفی از جمله آناتومی اعصاب طراحی و ساخت پروتزهای پا پروتزهای زیبایی اصول توانبخشی و طب فیزیکی و رادیولوژی میشه.
امکان ادامه تحصیل دانشجویان تا مقطع دکترا در ایران فراهم شده
فارغ التحصیلان این رشته میتونن پس از کسب مدرک ارشد در این رشته برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا یکی از رشته های مهندسی پزشکی نانوتکنولوژی فیزیک پزشکی مدیریت توانبخشی اعضای مصنوعی و وسایل کمکی و زیست فناوری پزشکی را انتخاب کنند.
اما در مورد کارم اینکه فارغ التحصیلای این رشته میتونن در دو بخش دولتی و خصوصی فعالیت کنند که بخش دولتی شامل سازمان بهزیستی هلال احمر بنیاد جانبازان و بیمارستانهای دارایی مراکز ارتوپدی فنی میشه.
اما حیطه اصلی فعالیت فارغالتحصیلان این رشته بخش خصوصی چون رشته اعضای مصنوعی جزو معدود رشتههای توان بخشیه که فارغ التحصیلش میتونه بعد از کسب تجربه لازم مرکز خصوصی دایر کنه و به افراد فلج یا افرادی که انواع بد شکلیهای مختلف و مشکلات ارتوپدی دارند افرادی که بیماری ساده مثل صافی کف پا یا احتیاج به کفش طبی دارند و همینطور کسانی که دچار قطع و وصل هستند رو خدمات خودشون ارائه بده. که کار دولتی تکلیف درامدش مشخصه حدود کارمندی
و اگر مرکز خصوصی خصوی داشته باشید دیگه بستگی به خودتون داره و میتونید تا ارقام نجومی بالا بره.
در ضمن اگه دانشجویی اهل تحقیق و مطالعه باشه در این رشته زمینه نوآوری بسیار زیاده به خصوص در زمینه پروتزهای زیبایی یعنی ساخت چشم گوش و بینی مصنوعی که نیروی کار متخصص در ایران خیلی کمه
این رشته گاها به نام های "ارتوپدی فنی" و "ارتز و پروتز" هم شناخته می شود.
- در این رشته، دانشجویان ضمن گذراندن واحدهای پایه پزشکی با اصول طراحی مهندسی نیز آشنا می شوند تا پس از پایان تحصیلات خود بتوانند در سه زمینه حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته و اصلاح ناهنجاریها فعالیت کنند.
- دروس این رشته مجموعهای از علوم مهندسی و علوم پزشکی است.
توانمندی های لازم:
- داشتن روابط اجتماعی خوب ،چون رشته اعضای مصنوعی یک رشته خدماتی است.
-علاقه به کارهای مددکاری و کمک کردن
- آمادگی جسمی خوب
- خلاقیت و ذوق هنری بسیار مهم است.
مهاجرت
در حال حاضر رشته توانبخشی و گرایشهای آن مانند اعضای مصنوعی در کشورهای دیگر و در دانشگاههای خارج از کشور ارائه میشود. اما نمیتوان با قطعیت یک کشور را به عنوان بهترین کشور جهت مهاجرت رشته اعضای مصنوعی در نظر گرفت. برای مهاجرت باید عوامل متعددی در انتخاب بهترین کشور در نظر گرفته شود.
اولین مورد شرایط معادل سازی مدرک تحصیل فارغ التحصیلان دانشگاههای ایران در کشورهای دیگر است. معادل سازی در کشورهای دیگر یکسان نیست، در برخی سادهتر و در برخی از کشورها دشوارتر است.
رشته اعضای مصنوعی مانند دیگر رشتههای پیراپزشکی رشته حساسی است و حتماً باید مدرک تحصیلی خود را در کشور مقصد معادل سازی کنید.
یکی دیگر از فاکتورها زبان انگلیسی است که در برخی از کشورها برای یک فرد مناسب و برخی دیگر نامناسب خواهد بود. افرادی که مسلط به زبان انگلیسی هستند، کشورهایی مانند استرالیا، آمریکا، انگلیس و نیوزیلند گزینههای مناسبی برای آنها به حساب میآید.
برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط دارند نیز کشورهای اتریش، آلمان و سوئیس بهترین گزینهها هستند. برای مهاجرت کاری نیز کشورهای حوزه خلیج فارس که لزوماً تسلط به زبان عربی نیازی نیست، با داشتن تسلط بالا به زبان انگلیسی و ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر میتوانید وارد بازار کار این کشورها شوید.
برای مهاجرت از طریق این رشته باید درآمد متخصصان این رشته در کشورهای مختلف را نیز بررسی کنید. در مقایسه درآمدها میزان مالیات بر درآمد و هزینه های زندگی را نیز در منظور داشته باشید.
آخرین رتبه قبولی رشته اعضای مصنوعی
منطقه 1 : تا 7000
منظقه 2 : تا 9000
منطقه 3 : تا 7000
به صورت کلی باید شانس قبولی تا 10000 در نظر بگیریم.
ارتباط با ما
🔸🔹🔸🔹 دانش آموزان عزیز برای اطلاع بیشتر از شرایط مشاوره، اخبار و اطلاعیه های گروه مشاوره شماتیک، میتوانید به شماره ۰۹۰۰۹۴۱۲۹۳۹ پیام دهید.🔸🔹🔸🔹